Trans-verlichte schakelaars - de juiste verlichting voor de moderne cockpit

  10-04-2018

Er zijn weinig plaatsen waar de juiste verlichting belangrijker is dan in een militair vliegtuig. Van de externe lichtbronnen die de piloot in staat stellen te navigeren en door anderen gezien te worden, tot interne verlichting die het oog niet afleidt, is het van vitaal belang dat de cockpitverlichting precies goed is.

Fabrikanten van elektronische componenten die verlichte paneelknoppen bieden voor gebruik in de cockpit zijn zeldzaam. Het is een omgeving waarin elk instrument en zijn schakelaars voldoende moeten worden verlicht om leesbaar te zijn in zeer uitdagende omgevingen.

Moderne cockpitverlichting is ontworpen met onze wetenschappelijke kennis van het menselijk gezichtsvermogen in het achterhoofd. In de afgelopen jaren is er bijvoorbeeld een verschuiving geweest van rood gekleurde verlichting naar groen / blauw licht met lage intensiteit, omdat de staven in ons netvlies het meest gevoelig zijn voor die golflengte.

Een leverancier van componenten met een breed scala aan opties, zoals de partner EHC van Nexus Components, die in de afgelopen jaren zijn reeks trans-verlichte knoppen heeft uitgebreid, is het waard om op zoek te gaan naar de beste producten.

EHC vervaardigt momenteel de grootste verscheidenheid aan bedieningsknoppen wereldwijd - leveren aan fabrikanten van vliegtuigrompen, luchtvaartelektronica-uitrustingsleveranciers, de Amerikaanse regering en de Federal Aviation Administration.

Naast het gebruik van militaire vliegtuigen, zijn hun trans-verlichte schakelaars te vinden in commerciële vliegtuigen, simulatoren, oppervlakteschepen, onderzeeërs, grondapparatuur, sneeuwmobielen, theaters en vele andere toepassingen.

Het idee om licht door een knop of knop te projecteren, is ontwikkeld sinds de jaren 1930, toen de instrumenten van piloten aanvankelijk werden verlicht via kleine lantaarns of schijnwerpers rond het hoofd van de piloot. Sommige vliegtuigen gebruikten zelfs fluorescerende verfmarkeringen om hun panelen te verlichten. Terwijl postlichten en directionele kaartverlichting nog steeds in gebruik zijn, laten de achtergrondverlichtingpanelen en knoppen die oplichten (trans-verlicht) toe dat de instrumenten zelf worden verlicht en specifiek worden gezien.

Met de trans-verlichte knoppen van EHC kunt u de schachtdiepte, de diepte van de tegenboring, de diameter, de positie van de stelschroef, de markering en de kleur aanpassen. Compatibel met nachtzicht Compatibele versies zijn beschikbaar in het volledige assortiment, om te voldoen aan de NVIS 'Green A'-vereisten, met een reeks verschillende hoogten, diameters, kleuren en legendes voor de luchtvaartsector.

Electronic Hardware is al meer dan 40 jaar een fabrikant van overgestroomde knoppen voor bemanningsstations van vliegtuigen en aanverwante apparatuur. Hun lichttests voor de knoppen zijn volledig en het bedrijf maakt gebruik van lasergravure, tampondruk en hot stamping om een ​​uitstekende definitie van markering te bieden met behoud van kosteneffectiviteit voor klanten.

Geproduceerd in overeenstemming met alle relevante militaire normen, omvat het assortiment van EHC niet alleen gestuuknopeerde knoppen, maar ook een enorm assortiment niet-verlichte versies gemaakt in een verscheidenheid aan materialen. De gevarieerde aard van de catalogus van het bedrijf betekent dat u precies de juiste omgeving kunt ontwerpen voor uw specifieke behoeften.

Hun assortiment stelt u in staat om een ​​uniforme, thematische look te creëren en heeft opties voor extra grip, oplossingen voor kleine ruimtes en producten die bij uitstek geschikt zijn voor communicatietoepassingen.

De materialen die EHC gebruikt zijn ongeëvenaard. Met behulp van een transparante, brandvertragende thermoplast en het voortdurend evalueren van nieuwe harsen, kunnen hun producten voldoen aan strenge specificaties voor mechanische, thermische, elektrische en impact eisen.

Nexus Components en EHC bieden just-in-time services om aan de voortdurende behoeften van klanten te voldoen. Bovendien zijn er voor zowel grote als kleine productieseries aangepaste ontwerpproducten beschikbaar.

Neem voor meer informatie over de producten en services van Electronic Hardware Corporation contact op met Nexus Components op 01524 770 777.


Bekijk hier de Trans Verlichte Knoppen:

http://www.nexuscomponents.co.uk/Products/Control-Knobs/Backlit-Control-Knobs

Foto door Bryan Goff op Unsplash.